Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške posetio Telenor

Share this:

Menu
O NAMA MEDIJA CENTAR NOVOSTI I SAOPŠTENJA NJEGOVO KRALJEVSKO VISOČANSTVO KRUNISANI PRINC HOKON OD NORVEŠKE POSETIO TELENOR

Share this:

NAZAD
6. novembar 2014 – Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške posetio je danas kompaniju Telenor, najvećeg pojedinačnog stranog investitora u Srbiji. Tom prilikom predstavljena je najnovija usluga na domaćem bankarskom tržištu - otvaranje tekućeg računa bez odlaska u banku.

Domaćin događaja bio je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji, a o budućnosti inovacija i odnosima Srbije i Norveške govorili su Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Dilek Ajhan, državna sekretarka Ministarstva industrije, trgovine i ribarstva Kraljevine Norveške i Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke.
 
 
Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške i Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji nakon simboličnog aktiviranja novog servisa Telenor banke
 

„Počastvovani smo posetom Njegovog kraljevskog visočanstva krunisanog Princa Hokona od Norveške Telenoru. Tokom osam godina poslovanja uložili smo više od 340 miliona evra u brojne projekte u Srbiji, a nojnoviji je otvaranje Telenor banke u koju se ulaže 40 miliona evra. Nastavićemo da investiramo na tržištu Srbije jer smo inovativna kompanija vođena željama i potrebama svojih korisnika. Nastojimo da budemo pouzdan partner državi Srbiji i odgovoran norveški investitor uvek spreman da pruži podsticaj razvoju lokalne ekonomije“, rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.


Ovom prilikom Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške simbolično je označio i početak rada najnovijeg servisa kojim Telenor banka postaje jedina banka u Srbiji u kojoj korisnik može fizički da otvori račun bez odlaska u poslovnicu.  


“U prethodnoj godini u Srbiji je ukupan prihod na tržištu telekomunikacija iznosio 4,85 odsto bruto domaćeg proizvoda, a konstantno se nastavljaju ulaganja u ovu oblast. Tome značajno doprinose i investicije Telenora koje predstavljaju potvrdu da su kredibilan partner na tržištu Srbije. Norveška je jedan o najznačajnijih investitora u zemlji i trudićemo se da i u budućnosti ostvarimo još intenzivniju saradnju“, rekla je Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.Mobilna aplikacija na IOS platformi


Nakon dolaska iPhone-a u Telenorovu ponudu, Telenor banka predstavlja i mobilnu bankarsku aplikaciju za IOS platformu. Sa predstavljanjem ove dve usluge, Telenor banka nastavlja sa uvođenjem inovacija u svoj koncept mobilnog onlajn bankarstva spajajući telekomunikacijske i finansijske servise. Svi zainteresovani građani mogu da odaberu prilikom registracije u internet ili mobilnoj aplikaciji banke opciju da neophodnu ugovornu dokumentaciju dobiju na kućnu adresu.

 

Telenor banka deo je Telenor grupe, jednog od vodećih svetskih mobilnih operatora, koja ima više od 192 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Otvaranjem Telenor banke, Telenor je građanima Srbije ponudio savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. Prva mobilna i onlajn banka u zemlji orijentisana je na dnevne transakcije građana i laureat je Američke privredne komore kao Lider promena u 2014.

 

 
Kontakt za novinare:
Jelena Srećković, ekspert za komunikacije, Telenor banka, 063 430 192, jelena.sreckovic@telenor.rs