Otvorena Telenor banka − prva mobilna onlajn banka u Srbiji

Share this:

Menu
O NAMA MEDIJA CENTAR NOVOSTI I SAOPŠTENJA OTVORENA TELENOR BANKA − PRVA MOBILNA ONLAJN BANKA U SRBIJI

Share this:

NAZAD
 

10. septembar 2014 – Telenor banka, u koju se ulaže oko 40 miliona evra, otvorena je danas i prva je mobilna onlajn banka u regionu. Svi građani Srbije mogu već danas da otvore račune i započnu svoje onlajn finansijske transakcije, putem aplikacije na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru.

 
 
Banku su svečano otvorili Dušan Vujović, ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Jun Fredrik Baksas, predsednik i generalni direktor Telenor grupe, Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija i Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke.

„Telenor banka prva je finansijska institucija koja je u potpunosti u vlasništvu Telenor grupe. Srbija je zemlja sa visokom stopom korišćenja interneta, a relativno niskom stopom penetracije u segmentu elektronskog bankarstva. Imajući to u vidu, a sa iskustvom u obezbeđivanju sigurnog i pouzdanog prenosa podataka u mobilnim servisima, povezali smo mobilne komunikacije sa onlajn bankarskim uslugama, stvarajući prvu potpuno mobilnu banku u regionu. Otvaranje banke ne vidimo samo kao poslovnu priliku već kao inicijativu koja će promeniti način na koji ljudi u Srbiji obavljaju svoje bankarske poslove“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Telenor banka orijentisana je na dnevne transakcije građana. U ovom trenutku moguće je otvaranje viševalutnog tekućeg računa sa beskontaktnom debitnom MasterCard karticom, menjanje novca po povoljnim kursevima, slanje novca u inostranstvo ili obavljanje bilo kakvog plaćanja. Tokom septembra i oktobra, svaki korisnik  imaće pet odsto kamate na godišnjem nivou za dinare na tekućem računu.

Uve Fredhajm i Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke, izvršili su  prvo onlajn plaćanje računa putem mobilne aplikacije banke i demonstrirali njene funkcionalnosti.

„Telenor banka omogućava građanima potpunu kontrolu nad ličnim finansijama i bezbedno upravljanje novcem u pokretu, bez čekanja u redovima. Istorija promene na računima se prati na interaktivan način, a sva plaćanja se mogu izvršiti jednim klikom putem mobilne ili onlajn aplikacije“, kaže Martin Navratil.

Telenor banka iskoristiće mrežu Telenor prodavnica, u koje će korisnici samo jednom doći, kada je potrebno da potpišu ugovor. Takođe, Telenor banka imaće mrežu najsavremenijih bankomata koji poseduju funkcionalnosti podizanja i deponovanja novca.

Telenor banka sa sedištem u Airport sitiju trenutno broji 130 zaposlenih. Telenor grupa nastaviće sa širenjem finansijskih usluga u zemljama u kojima posluje, kako bi imala aktivnu ulogu u svetskom digitalnom razvoju.
 
Telenor banka deo je Telenor grupe, jednog od vodećih svetskih mobilnih operatora, koja ima više od 192 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Otvaranjem Telenor banke, Telenor je građanima Srbije ponudio savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. Prva mobilna i onlajn banka u zemlji orijentisana je na dnevne transakcije građana i laureat je Američke privredne komore kao Lider promena u 2014.
 

 
Kontakt za novinare:
Jelena Srećković, ekspert za komunikacije, Telenor banka, 063 430 192, jelena.sreckovic@telenor.rs