Telenor banka je, povodom predstojećeg Svetskog dana štednje, u svoju ponudu uvrstila štednju po viđenju. Na ovaj način korisnik može da štedi u dinarima po kamatnoj stopi od sedam odsto na godišnjem nivou, sa mesečnim pripisom obračunate kamate.

Štednja u dinarima sa godišnjom kamatnom stopom od sedam odsto

Share this:

Menu
O NAMA MEDIJA CENTAR NOVOSTI I SAOPŠTENJA ŠTEDNJA U DINARIMA SA GODIŠNJOM KAMATNOM STOPOM OD SEDAM ODSTO

Share this:

NAZAD
 

Štednja u dinarima sa godišnjom kamatnom stopom od sedam odsto29. oktobar 2014 – Telenor banka je, povodom predstojećeg Svetskog dana štednje, u svoju ponudu uvrstila štednju po viđenju. Na ovaj način korisnik može da štedi u dinarima po kamatnoj stopi od sedam odsto na godišnjem nivou, sa mesečnim pripisom obračunate kamate.

 
 

Ceo proces prijave i otvaranja štednog računa u Telenor banci korisnik samostalno obavlja putem interneta, bez odlaska u Telenor prodavnice. Moguće je otvaranje više od jednog štednog računa.
 
„Telenor banka je u skladu sa preporukom Narodne banke Srbije podržala štednju u domaćoj valuti. Korisnici će imati mogućnost većeg prinosa od kamate na štednju po viđenju u dinarima u odnosu na tržišni prosek ponude štednje. Budući da su korisniku sredstva na raspolaganju u svakom trenutku, štednja po viđenju je vrlo fleksibilan vid štednje. Omogućen je dnevni obračun kamate na deponovana sredstva i pripis na kraju svakog meseca ili u trenutku prekida štednje, pri čemu se novac prebacuje na viševalutni tekući račun”, istakao je Marko Carević, direktor marketinga Telenor banke.
 
Pre ugovaranja štednog računa, korisnik u aplikaciji ima kalkulator u koji može uneti iznos koji želi da deponuje i tako steći uvid u obračun kamate koji ostvaruje na ta sredstva. Korisnik može kroz redovne mesečne uplate svakog meseca da prenese odabrani iznos sa tekućeg na štedni račun, kao i da u svakom trenutku ima uvid u stanje na računu i sam upravlja svojim sredstvima. Tokom perioda dok štedi u Telenor banci, korisniku su sredstva svakog trenutka na raspolaganju.
 

MasterCard Fact & Figures

MasterCard beskontaktna platna tehnologija omogućava brza, sigurna i praktična plaćanja na svim trgovačkim lokacijama koje podržavaju ovu modernu platnu metodu, a koje se lako prepoznaju po beskontaktnim čitačima označenim simbolom .
Beskontaktna plaćanja u iznosu do 1,500 dinara se obavljaju jednostavnim prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač i bez unošenja PIN koda. Veći iznosi se takođe mogu plaćati prislanjanjem kartice, ali je tada neophodno uneti PIN kod.
MasterCard beskontaktne kartice imaju ugrađen kompjuterski čip, kao najnoviji vid zaštite od neovlašćene upotrebe.
Jedinstveni sigurnosni kod se generiše prilikom svake beskontaktne transakcije – taj kod se ne može koristiti za neku drugu transakciju putem iste kartice i on takođe sprečava dupliranje računa, čak i ukoliko se kartica više puta prisloni na čitač.
MasterCard beskontaktne kartice se mogu koristiti za beskontaktna plaćanja na 2,5 miliona lokacija u 66 zemalja širom sveta, uključujući i 36 evropskih zemalja, kao i za standardna plaćanja na oko 36,9 miliona lokacija širom sveta u 210 zemalja i teritorija.
Osim u platnim karticama, MasterCard beskontaktna tehnologija se može implementirati u stikerima, mobilnim telefonima, privescima za ključeve i brojnim drugim uređajima.
 
 
O kompaniji MasterCard

Kompanija MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svetu koja povezuje vlasnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekate u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rešenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama - jednostavnijim, bezbednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Tvitera @MasterCardNews, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu Cashless Pioneers Blog i prijavite se za najnovije vesti na Engagement Bureau.