Menu
NAZAD
 

100 hiljada potpuno onlajn kredita u Mobi Banci


Beograd, 29.11.2021 – Mobi Banka izdala je više od 100 hiljada potpuno onlajn keš kredita, što pokazuje da je, pored digitalizacije transakcionog bankarstva, napravljen ogroman pomak u digitalizaciji kreditnih proizvoda na srpskom tržištu. Svi potrebni podaci za izdavanje keš kredita, kartica ili dozvoljenog minusa, prosleđuju se brzo, praktično i lako zahvaljujući usluzi „Moji podaci za banku“ preko portala eUprava. Ova usluga omogućava građanima da zamene potvrde o zaradi koje izdaje poslodavac. 

„Prekretnica od preko 100 hiljada izdatih onlajn kredita odražava uspeh naše strategije kao prve onlajn i digitalne banke u regionu, ali je takođe pokazatelj impresivnog stepena digitalizacije Srbije. Na partnerstvu u digitalizaciji moramo da zahvalimo Vladi Srbije i Narodnoj Banci Srbije i Guverneru bez koje ništa ne bi bilo moguće“, izjavila je Marija Popović, članica izvršnog odbora Mobi Banke.  


Lako do kredita uz eUpravu

Ukoliko niste korisnik eUprave, kredencijale za bezbednu prijavu dvofaktorskom autentikacijom možete preuzeti kod Mobi Banka savetnika u Telenor šopovima. Do sada je Mobi Banka izdala više od 1200 parametra za registrovanje na portal eUprave

Nakon prijave na portal, iz menija usluga pokreće se usluga „Moji podaci za banku“. Podaci se zatim, uz saglasnost, odmah prosleđuju banci. Nakon toga, na internet aplikaciji Mobi Banke, u Katalogu proizvoda, korisnici mogu da odaberu željeni kreditni proizvod. 

Mikrokreditirano više od 220 hiljada digitalnih uređaja 

Narodna Banka Srbije usvojila je 2020. godine paket privremenih mera sa namerom da se pojednostavi i ubrza procedura odobravanja manjih kredita sa kraćim rokom otplate. 
„U periodu od prethodnih godinu dana, zajedno sa Telenorom kreditirali smo kupovinu više od 220 hiljada mobilnih telefona na rate bez kamate. To je najmasovniji proizvod naše banke, ali i veliki podsticaj daljem razvoju digitalizacije. Iz ovog proizvoda jasno je da je mikrokreditiranje u Srbiji dugoročno održivo i da predstavlja veliki benefit za građane“, rekao je Aleksandar Bogdanović, izvršni komercijalni direktor Mobi Banke.

Narodna Banka paketom COVID mera ublažila je efekte krize, građanima obezbedila lakši pristup sredstvima i mogućnost mikrokreditiranja, a bankama mogućnost daljeg razvoja proizvoda. 
„Verujemo da je, uz minimalne izmene postojeće regulative, moguće stvoriti još podsticajnije uslove za razvoj mikrokreditiranja, bez ugrožavanja namere regulatora da se spreči prekomerno zaduživanje građana. Uvećanje iznosa mikrokredita omogućilo bi svim građanima da priušte najsavremenije uređaje, i stimulisalo dalji privredni rast“, dodala je Marija Popović.