Domaće inovacije interesantne i van granica Srbije

Share this:

Menu
O NAMA MEDIJA CENTAR NOVOSTI I SAOPŠTENJA DOMAĆE INOVACIJE INTERESANTNE I VAN GRANICA SRBIJE

Share this:

NAZAD
 
06. februar 2015. godine - Telenor banka i Asseco SEE na vodećoj svetskoj konferenciji o naprednim i inovativnim tehnologijama u oblasti bankarstva i finansija.


Telenor banka, prva potpuno mobilna i onlajn banka u regionu jugoistočne Evrope i Kompanija Asseco SEE, regionalni lider i jedna od najvećih IT kompanija u Evropi, naći će se u društvu 70 svetskih kompanija koje će predstaviti inovacije i dostignuća na prestižnoj svetskoj konferenciji bankarskih i finansijskih tehnologija Finovate Europe. Poziv za predstavljanje iskustava iz zajedničkog projekta, Telenor banke - prve mobilne i onlajn banke, dokaz je da su domaće iskustvo, znanje i sinergija bankarske i telekomunikacione ekspertize interesantni i aktuelni i van granica Srbije.
 

Tokom dva dana konferencije koja se održava u Londonu 10. i 11. februara, svaka kompanija imaće tačno sedam minuta da predstavi najnaprednije inovacije na polju finansijskih i bankarskih usluga.

 
Na globalnom nivou, koncept direktnog bankarstva već inicira promene u načinu na koji korisnici svakodnevno obavljaju svoje bankarske poslove. Uvođenje inovacija koje su podržane primenom najsavremenijih tehnologija, omogućilo je bankama da ponude integrisane proizvode i usluge. Izazov za sve finansijske institucije i u budućnosti ostaje da pronađu adekvatan odgovor na rastuće potrebe bankarskih klijenata za finansijskim servisima koji su interaktivni, jednostavni za korišćenje i lako dostupni. Sve veća popularnost elektronskih oblika plaćanja, kao i povećana upotreba interneta i pamentnih mobilnih uređaja, predstavljaju veliko polje za inovacije poput one koju će predstaviti Telenor banka u saradnji sa Asseco-om na ovogodišnjem Finovejtu.

 

 
O Asseco SEE:
Asseco SEE je jedna od najvećih kompanija informacionih tehnologija koja se bavi proizvodnjom i implementacijom sopstvenih softverskih rešenja i servisa u regionu jugoistočne Evrope i Turske. Kompanija obezbeđuje rešenja informacionih tehnologija za različite industrijske oblasti, uključujući finansijski sektor, platni sektor, javnu administraciju i telekomunikacije. Od oktobra 2009. godine deonice kompanije Asseco South Eastern Europe (Aseco SEE) postoje na varšavskoj berzi. Društvo Asseco SEE zapošljava skoro 1400 osoba u 13 različitih zemalja. Više od 10 banaka od 15 najvećih u Jugoistočnoj Evropi već su klijenti kompanije Asseco SEE.
 
 

O Finovate Europe:
FinovateEurope je konferencija koja dopušta samo demo prezentacije, kreirana posebno za inovativne nove i postojeće kompanije na polju bankarskih i finansijskih tehnologija. Održava se u Londonu i nudi „pogled iznutra“ u budućnost novca kroz brz, prisan i jedinstven format kratkih demo prezentacija. Organizator FinovateEurope je The Finovate Group. Za više informacija o događaju, ili za pregled video snimaka ranije prezentovanih demoa molimo vas da posetite www.finovate.com.
 
Telenor banka deo je Telenor grupe, jednog od vodećih svetskih mobilnih operatora, koja ima više od 192 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Otvaranjem Telenor banke, Telenor je građanima Srbije ponudio savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. Prva mobilna i onlajn banka u zemlji orijentisana je na dnevne transakcije građana i laureat je Američke privredne komore kao Lider promena u 2014.
 

Kontakt za novinare:
Jelena Srećković, ekspert za komunikacije, Telenor banka, 063 430 192, jelena.sreckovic@telenor.rs