Mobilna i onlajn banka po meri korisnika

Share this:

Menu
O NAMA MEDIJA CENTAR NOVOSTI I SAOPŠTENJA MOBILNA I ONLAJN BANKA PO MERI KORISNIKA

Share this:

NAZAD
 
Telenor banka, u saradnji sa kompanijom Aseko SEE, predstavila je dosadašnji rad i najavila buduće inovacije na prestižnoj međunarodnoj konferenciji Finovate Europe. Predstavljena inovacija omogućiće korisnicima Telenor banke da u budućnosti dobiju personalizovanu ponudu dve industrije na jednom mestu, telekomunikacione i bankarske.

 
 
Kompleksno IT rešenje, čiju demo verziju smo predstavili, primer je potpuno automatizovane i personalizovane onlajn ponude kredita za kupovinu pametnog uređaja, prilagođenu potrebama korisnika u realnom vremenu. Ova inovacija predstavljaće nadogradnju postojeće ponude beskamatnih kredita za kupovinu uređaja  iz Telenor ponude koju je banka uvela početkom decembra 2014. godine.

 
„Veliko je zadovoljstvo što je Telenor banka prepoznata kao jedna od važnih inovacija u oblasti bankarstva i finansijskih servisa Evrope u 2015 godini. Inovacija koja je predstavljena zasnovana je na prednostima tehnologije direktnog bankarstva i mogućnostima koje ono pruža. Ovo je pravi primer da je domaće znanje, i idejom i realizacijom, konkurentno na međunarodnom tržištu“, izjavio je Martin Navratil, predsednik UO u Telenor banci.

 
Publika na Finovejtu imala je priliku da oseti šta znači u potpunosti mobilno bankarstvo, koje menja korisničko iskustvo i preoblikuje finansijske proizvode i usluge tako da su u celosti prilagođene korišćenju sa mobilnog telefona.

 
Ponosni smo na činjenicu da smo obezbedili celokupno IT rešenje za prvi direktnu banku u regionu, od osnovnog (core) bankarskog sistema do svih kanala (mobilnog, internet bankarstva i ATM mreže) i  što smo  uspeli zajedno sa Telenor bankom realizujemo ovaj veliki projekat za samo sedam meseci.“ izjavio je Piotr Jelenski, predsednik UO Asseco SEE grupe i dodao „Danas smo videli kako kompleksna IT rešenja pružaju jednostavno korisničko iskustvo prilagođeno potrebama klijenta.

 
Finovate Europe 2015 okupio je 70 kompanija, od kojih je svaka imala tačno 7 minuta da predstavi, najnovije i najnaprednije inovacije na polju finansijskih usluga.
“Na Finovejtu svake godine vidimo puno zanimljivih inovacija u domenu finansijskih transakcija, online bankarstva, te prodaje putem mobilnih uređaja. Veoma nam je drago što smo ove godine izabrali Telenor banku i Aseko SEE  koji su na ovoj konferenciji predstavili svoje najbolje i najnovije inovacije”, izjavio je Erik Matson, generalni direktor Finovejta. “Veliko nam je zadovoljstvo što smo bili u prilici da vidimo na koji način će sinergija telekomunikacionog i bankarskog sektora proširiti ponudu na tržištu finansija koje omogućavaju napredne bankarske tehnologije”, dodao je Matson.
 

Telenor banka i Aseko SEE nastaviće da rade na rešenjima koja izlaze u susret rastućim potrebama klijenata za jednostavnim, lako dostupnim i interaktivnim finansijskim servisima.
 

 
O Asseco SEE:

Asseco SEE je jedna od najvećih kompanija informacionih tehnologija koja se bavi proizvodnjom i implementacijom sopstvenih softverskih rešenja i servisa u regionu jugoistočne Evrope i Turske. Kompanija obezbeđuje rešenja informacionih tehnologija za različite industrijske oblasti, uključujući finansijski sektor, platni sektor, javnu administraciju i telekomunikacije. Od oktobra 2009. godine deonice kompanije Asseco South Eastern Europe (Aseco SEE) postoje na varšavskoj berzi. Društvo Asseco SEE zapošljava skoro 1400 osoba u 13 različitih zemalja. Više od 10 banaka od 15 najvećih u Jugoistočnoj Evropi već su klijenti kompanije Asseco SEE.
 

 
O Finovate Europe:

FinovateEurope je konferencija koja dopušta samo demo prezentacije, kreirana posebno za inovativne nove i postojeće kompanije na polju bankarskih i finansijskih tehnologija. Održava se u Londonu i nudi „pogled iznutra“ u budućnost novca kroz brz, prisan i jedinstven format kratkih demo prezentacija. Organizator FinovateEurope je The Finovate Group. Za više informacija o događaju, ili za pregled video snimaka ranije prezentovanih demoa molimo vas da posetite www.finovate.com.

 
Telenor banka deo je Telenor grupe, jednog od vodećih svetskih mobilnih operatora, koja ima više od 192 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Otvaranjem Telenor banke, Telenor je građanima Srbije ponudio savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. Prva mobilna i onlajn banka u zemlji orijentisana je na dnevne transakcije građana i laureat je Američke privredne komore kao Lider promena u 2014.


Kontakt za novinare:
Jelena Srećković, ekspert za komunikacije, Telenor banka, 063 430 192, jelena.sreckovic@telenor.rs