Otvoren 50.000-ti račun u Telenor banci

Share this:

Menu
O NAMA MEDIJA CENTAR NOVOSTI I SAOPŠTENJA OTVOREN 50.000-TI RAČUN U TELENOR BANCI

Share this:

NAZAD
 
16. mart 2015. – Telenor banka otvorila je 50.000-ti tekući račun otkako posluje na tržištu Srbije. U prvih šest meseci, banka je uspela da formira čvrstu osnovu za dalji razvoj mobilnog bankarstva zahvaljujući sinergiji telekomunikacija i finansijskih usluga, sa prosečnom mesečnom stopom rasta broja otvorenih računa od 53 odsto.
 
 
Martin Navratil, predsednik IO, poželeo dobrodošlicu korisniku Nikoli Živiću i uručio mu poklon Samsung Note4
 
„Veoma smo zadovoljni što smo u kratkom vremenskom roku došli do pedesethiljaditog otvorenog tekućeg računa, što nas svrstava među najbrže rastuće mobilne onlajn banke u regionu centralne i istočne Evrope. Fokusirani smo na finansijske usluge koje se jednostavno koriste i prelazak sa tradicionalnog bankarstva na inovativna mobilna rešenja orijentisana ka korisniku“, kaže Martin Navratil, izvšni direktor i predsednik IO Telenor banke.

Na globalnom nivou, koncept mobilnog bankarstva doveo je do promena u načinu na koji korisnici obavljaju svoje bankarske poslove. Te promene su vidljive i u Srbiji, jer upotreba mobilnog bankarstva od trenutka otvaranja Telenor banke beleži kvartalni rast sa 6-12 odsto na 24-31 odsto, prema podacima Narodne banke Srbije.

U Telenor banci, svi građani Srbije mogu da otvore viševalutni tekući račun sa beskontaktnom debitnom MasterCard karticom, menjaju novac po povoljnim kursevima, šalju novac u inostranstvo ili obavljaju sve vrste plaćanja. Građanima je omogućena i fleksibilna štednja po viđenju u dinarima uz kamatu od sedam odsto, uz mesečni prirast obračunate kamate.
 
 
Telenor banka deo je Telenor grupe, jednog od vodećih svetskih mobilnih operatora, koja ima više od 192 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Otvaranjem Telenor banke, Telenor je građanima Srbije ponudio savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. Prva mobilna i onlajn banka u zemlji orijentisana je na dnevne transakcije građana i laureat je Američke privredne komore kao Lider promena u 2014.
 

 
Kontakt za novinare:
Jelena Srećković, ekspert za komunikacije, Telenor banka, 063 430 192, jelena.sreckovic@telenor.rs