Otvoreno sto hiljada tekućih računa u Telenor banci

Share this:

Menu
O NAMA MEDIJA CENTAR NOVOSTI I SAOPŠTENJA OTVORENO STO HILJADA TEKUĆIH RAČUNA U TELENOR BANCI

Share this:

NAZAD
 
28. septembar 2015 – Telenor banka otvorila je 100.000-ti tekući račun u Srbiji i formirala čvrstu osnovu za dalji razvoj onlajn bankarstva. Tom prilikom, Martin Navratil, predsednik IO Telenor banke, pozdravio je stohiljaditu korisnicu, gospođu Aleksandru Taubner i uručio joj Samsung S6-ticu.
 
Ponosni smo na 100.000 otvorenih tekućih računa za samo godinu dana rada. To nas svrstava među najbrže rastuće onlajn banke u regionu centralne i istočne Evrope. Internet i mobilno bankarstvo postalo je opcija kojoj se korisnici u Srbiji sve više okreću  i biraju nas kao pouzdanog partnera u svakodnevnim bankarskim poslovima,“ kaže Martin Navratil, predsednik IO Telenor banke.

U Srbiji je korišćenje internet bankarstva u proteklih godinu dana poraslo za 20 odsto. Sa milion više realizovanih transakcija, prvi put je internet bankarstvo premašilo promet na šalterima banaka. Takođe, prema podacima NBS, broj korisnika mobilnog bankarstva u poslednjih godinu dana povećan je dva i po puta.

 
 
Telenor banka prva je na tržištu ponudila građanima Srbije jedinstvene usluge poput viševalutnog tekućeg računa, beskontaktnog podizanja dinara ili evra na bankomatima, menjački kurs za kupovinu i prodaju evra kao u menjačnici, prijem novca iz inostranstva bez naplate duplih provizija, slanje novca na imejl ili mobilni telefon i plaćanje računa u nekoliko klikova.

 
Telenor banka deo je Telenor grupe, jednog od vodećih svetskih mobilnih operatora, koja ima više od 192 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Otvaranjem Telenor banke, Telenor je građanima Srbije ponudio savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. Prva mobilna i onlajn banka u zemlji orijentisana je na dnevne transakcije građana i laureat je Američke privredne komore kao Lider promena u 2014.
 

 
Kontakt za novinare:
Jelena Srećković, ekspert za komunikacije, Telenor banka, 063 430 192, jelena.sreckovic@telenor.rs