Menu
 

Tvoj uređaj - tvoja platna kartica!

 
 
 
 

Sigurnost je

na prvom mestu


Do razmene kartičnih podataka ne dolazi ni u jednom trenutku obavljanja transakcije. Ceo proces je u potpunosti zaštićen i bezbedan.


 
 
 

Plaćaj jednostavno

svojim telefonom 


Dovoljno je samo da prisloniš uređaj kojim plaćaš, PIN nije potrebno unositi.

 
 
 

Dostupno skoro svuda


Plaćanje digitalizovanom karticom, korišćenjem aplikacije Apple Wallet možeš obaviti svuda gde je istaknuta oznaka za beskontaktno plaćanje.


 
 

VAŽNO: 

  • Za korišćenje Apple Pay opcije ti je potreban otvoren tekući račun u Mobi Banci.
  • Apple Pay možeš da koristiš ukoliko poseduješ jedan od sledećih uređaja: Iphone, Ipad, Apple Watch
  • Model uređaja je takođe bitan – iPhone 6 i svi noviji modeli, iPad Pro, iPad Air 2 i iPad mini 3 i svi noviji modeli, Apple Watch, MacBook Pro
  • Postaraj se i da imaš NFC tehnologiju na uređaju i neku od novijih verzija operativnog sistema (minimum IOS 8.1)
  • Da bi Apple Pay usluga radila potrebno je da se podesi zaključavanje odgovarajućeg uređaja jednom od metoda koja je omogućena na samom uređaju (šablon, otisak prsta, PIN kod, skeniranje lica i sl.).

 

Prati sledeće korake i aktiviraj Apple Pay uslugu


1 Pronađi Wallet aplikaciju na svom uređaju (na svim Apple uređajima je ona već instalirana)

2. Otvori aplikaciju i klikni na znak „+“, zatim odaberi opciju „debit or credit card“ i u spisku banaka izaberi Mobi Banku

3. Dodaj karticu tako što ćeš je skenirati kamerom uređaja ili samo unesi broj kartice, datum isteka kartice i CVC kod (nalazi se na poleđini kartice),

4. Prihvati Uslove i pravila korišćenja funkcionalnosti digitalnih novčanika čime podnosiš zahtev za korišćenje funkcionalnosti digitalnog

novčanika.

5. Stići će ti SMS poruka sa jednokratnom lozinkom (SMS OTP) koju ćeš uneti u Wallet aplikaciju. Ova lozinka je potvrda tvog identiteta, zato je ne otkrivaj drugima kako bi se sprečile zloupotrebe. 

6. Ukoliko želiš, možeš da dodaš Mastercard debitnu i Mastercard kreditnu karticu. Potrebno je samo da za dodavanje svake nove kartice ponoviš postupak ispočetka.

Nakon ovoga Apple Pay usluga je spremna za korišćenje

 

Uputstvo za korišćenje Apple Pay usluge na prodajnim mestima

 

Plaćanje korišćenjem opcije skeniranje lica (Face ID)


Plaćanje uz opciju Face ID na svom Apple uređaju obavljaš tako što prvo pritisneš dva puta dugme sa strane uređaja, pogledaš u ekran i zatim prisloniš svoj uređaj na POS terminal. Nakon uspešno obavljene transakcije, na tvom ekranu će se prikazati potvrdna stranica i tako ćeš znati da je plaćanje obavljeno.


Za više detalja pogledaj video uputstvo VIDEO.


Plaćanje korišćenjem opcije skeniranja otiska prsta (Touch ID)


Plaćanje uz opciju Touch ID obavljaš tako što prisloniš svoj uređaj na POS uređaj, dok istovremeno držiš prst na čitaču otiska prsta na tvom uređaju. Nakon uspešno obavljene transakcije, na tvom ekranu će se prikazati potvrdna stranica i tako ćeš znati da je plaćanje obavljeno.

Za više detalja pogledaj video uputstvo VIDEO.

Plaćanje putem Apple Watch uređaja


Plaćanje Apple Watch uređajem obavljaš tako što pritisneš dugme sa strane tvog Apple Watch uređaja, a zatim prisloniš sat na POS terminal. Nakon uspešno obavljene transakcije, na tvom ekranu će se prikazati potvrdna stranica i tako ćeš znati da je plaćanje obavljeno.
 

Ukoliko imaš dodatna pitanja, pogledaj listu često postavljanih pitanja. Ukoliko ih ne pronađeš u listi, možeš nas kontaktirati putem opcije „Započni čet“, na linku https://online.mobibanka.rs/Identity, ili pozivanjem Kontakt centra na broj 063 9005 i rado ćemo ti pomoći.