Menu
STANOVNIŠTVO USLUGE GOOGLEPAY
 

Tvoj uređaj - tvoja platna kartica!

 
 
 
 

Sigurnost je na prvom mestu


Do razmene kartičnih podataka ne dolazi ni u jednom trenutku obavljanja transakcije. Ceo proces je u potpunosti zaštićen i bezbedan.


 
 
 

Plaćaj jednostavno svojim telefonom 


Dovoljno je samo da prisloniš uređaj kojim plaćaš, PIN nije potrebno unositi.

 
 
 

Dostupno skoro svuda 


Plaćanje digitalizovanom karticom, korišćenjem aplikacije Google Wallet možeš obaviti svuda gde je istaknuta oznaka za beskontaktno plaćanje.


 
 

VAŽNO: 

• Za korišćenje Google Pay opcije ti je potreban otvoren tekući račun u Mobi Banci. 

• Google Pay možeš da koristiš ukoliko poseduješ uređaj sa Android operativnim sistemom (Operativni sistem koji imaju Huawei uređaji nije podržan). Potrebno je da na uređaju bude instalirana verzija Android Lolipop 5.0 ili novija.

• Da bi preko uređaja bilo moguće korišćenje Google Pay aplikacije, on takođe mora podržavati NFC tehnologiju. 

• Da bi Google Pay usluga radila potrebno je da se podesi zaključavanje odgovarajućeg uređaja jednom od metoda koja je omogućena na samom uređaju (šablon, otisak prsta, PIN kod, skeniranje lica i sl).


 

Prati sledeće korake i aktiviraj Google Pay uslugu


1. Pronađi Google Wallet aplikaciju na Google Prodavnici (Google Play Store), ukoliko je nemaš na uređaju i inistaliraj,

2. Otvori Google Wallet aplikaciju i izaberi opciju „Dodaj karticu“,

3. Unesi broj kartice, datum isteka kartice i CVC kod (nalazi se na poleđini kartice)

4. Prihvati uslove i pravila korišćenja funkcionalnosti digitalnih novčanika čime podnosiš zahtev za korišćenje funkcionalnosti digitalnog novčanika.    

5. Stići će ti SMS poruka sa jednokratnom lozinkom (SMS OTP) koju ćeš uneti u Google Wallet aplikaciju. Ova lozinka je potvrda tvog identiteta, zato je ne otkrivaj drugima kako bi se sprečile zloupotrebe.

6. Ukoliko želiš, možeš da dodaš Mastercard debitnu i Mastercard kreditnu karticu Mobi Banke. Potrebno je samo da za unos svake nove kartice ponoviš postupak ispočetka.


Nakon ovoga Google Pay usluga je spremna za korišćenje.

 

Uputstvo za korišćenje Google Pay usluge na prodajnim mestima

 

Da bi se započeo proces plaćanja na odgovarajućim POS uređajima na prodajnim mestima, potrebno je da otključaš uređaj na kome je aktiviran Google Pay mobilni novčanik a zatim samo prisloniš uređaj terminalu. 


Na ekranu ćeš videti sliku kartice za plaćanje. Nakon uspešno obavljene transakcije, na tvom ekranu će se prikazati potvrdna stranica i tako ćeš znati da je plaćanje obavljeno.


*Ukoliko imaš više kartica u Google Pay novčaniku, pre samog plaćanja je potrebno da odabereš sa koje kartice vršiš plaćanje. 

Ukoliko imaš dodatna pitanja, pogledaj listu često postavljanih pitanja. Ukoliko ih ne pronađeš u listi, možeš nas kontaktirati putem opcije „Započni čet“, na linku https://online.mobibanka.rs/Identity, ili pozivanjem Kontakt centra na broj 063 9005 i rado ćemo ti pomoći.