Menu
 
 
 

Šta je dozvoljeno prekoračenje računa?


Najjednostavnije i najbrže rešenje za prevazilaženje trenutnog ili povremenog nedostatka novca! Uz ovu opciju imaš mogućnost da raspolažeš sredstvima koja trenutno ne poseduješ na platnom računu, u okviru odobrenog dozvoljenog limita koji ti odobri banka.


Zahtev za dozvoljeno prekoračenje po platnom računu podnesi putem internet aplikacije.


Kamatna stopa je fiksna i obračunava se samo na iskorišćeni deo dozvoljenog prekoračenja računa i za onoliko dana koliko koristiš sredstva.

 

Karakteristike proizvoda

 


Iznos dozvoljenog prekoračenja


5.000 – 500.000 RSD


Rok otplate


Do 12 meseci


Godišnja kamatna stopa


Osnovni račun / Starter paket: 32% fiksna

Progresiv paket: 26% fiksna


Sredstva obezbeđenja


Nisu potrebna


Trošak povlačenja izveštaja Kreditnog biroa


Bez naknade


Odobravanje dozvoljenog prekoračenja


Bez naknade
 

Napomena

  • Maksimalni iznos dozvoljenog prekoračenja može biti odobren u visini zarade/penzije koja je preneta na račun u Mobi Banci. Dodatno, iznos dozvoljenog prekoračenja će biti umanjen za iznos prekoračenja odobrenog u drugoj banci.
  • U slučaju nedozvoljenog prekoračenja računa (iznos sredstava koje koristiš mimo ugovornog dozvoljenog prekoračenja), banka će obračunavati zateznu kamatu definisanu ugovorom, u iznosu od 41,63% na godišnjem nivou.


Obnavljanje dozvoljenog prekoračenja računa

  • Ukoliko i dalje ispunjavaš uslove za korišćenje ovog proizvoda, Banka će ti, putem aplikacije, dostaviti novu ponudu za dozvoljeno prekoračenje, bez obaveze da prilažeš dodatnu dokumentaciju. Nova ponuda za dozvoljeno prekoračenje stići će ti najranije 60 dana pre isteka roka važećeg. U ovom slučaju, nije neophodno da izmiriš obaveze po osnovu dozvoljenog prekoračenja u korišćenju. 
  • Ukoliko ti istekne dozvoljeno prekoračenje, ponovno korišćenje ovog proizvoda biće ti omogućeno kada budu izmirene sve dospele obaveze.  
 

Potrebna dokumentacija

  • Za zaposlene: 
Potvrda o zaposlenju i visini primanja (PDF) Primer pravilno popunjene potvrde o zaposlenju i visini primanja (PDF)

  • Za penzionere: Penzioni čekovi za poslednja tri meseca ili Uverenje o visini penzije izdato od strane PIO fonda Republike Srbije
  • Za poreske obveznike (u smislu zakona kojim se uređuje porez na dohodak građana): PPDG5 obrazac


Ko može da se prijavi?

Način korišćenja

Reprezentativni primer